BEELD

VISUALS MATTER

foto’s


auteursrecht


infographic


beeldbewerken


videoStockfoto’s en productfotografie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

En dat geldt ook voor je website. Wanneer je zelf beschikt over goed beeldmateriaal is het natuurlijk eenvoudig, je gebruikt gewoon je eigen werk. Maar wat als je afhankelijk bent van beeld van anderen? Dan kan stockfotografie uitkomst bieden. Je kunt foto’s kopen maar er zijn ook websites die gratis foto’s aanbieden zoals deze free stockphoto websites met prachtige foto’s. En natuurlijk Wikimedia Commons, gratis en heel veel foto’s over ale mogelijke onderwerpen.

Als je een webwinkel hebt kun je in veel gevallen de productfoto’s van je leverancier gebruiken. Nadeel is natuurlijk dat iedere webwinkel in dezelfde beeldbank aan het grabbelen is en het dus moeilijk is om je te onderscheiden. Zelf [laten] fotograferen of de bestaande foto’s bewerken kan een groot verschil maken.


auteursrecht

Pluk nooit zomaar beeld van internet.

Foto’s van anderen gebruiken kan je een hoop geld kosten. Op veel beelden zitten auteursrechten. Wat dat precies is wordt helder uitgelegd in het filmpje. Voor meer informatie kun je ook kijken op de site van auteursrecht.nl

infographics

informatie visualiseren

Met een infographic kun je een publiek bereiken dat steeds minder tijd neemt om te lezen. Een infographic wordt beter bekeken en het verhaal wordt beter begrepen maar onderschat de hoeveelheid werk die daarbij komt kijken niet. Gelukkig zijn er ook tools die je daarbij kunnen helpen. Met Piktochart kun je snel professionele infographics maken en publiceren. De gratis versie heeft meer dan genoeg functies maar voor een extra bedrag kun je ook pro gaan, oftewel: nog meer templates, meer iconen en een hogere resolutie.

Er is een groot aanbod van icons te vinden op het internet die je kunt downloaden al dan niet betaald. Ontzettend handig om te gebruiken in een infographic voor een betere interpretatie van informatie. Zoek je een specifieke of bijzondere Icons? Kijk dan vooral ook bij The Noun Project, een website waar grafisch ontwerpers uit de hele wereld hun werk uploaden. Een fantastische bron voor iedereen die op zoek is naar typografische symbolen.

beeld bewerken

Size matters

Zorg dat je foto’s op maat zijn, niet te groot en niet te zwaar. Dat scheelt veel laadtijd. Er zijn veel gratis online mogelijkheden beschikbaar om je foto’s te bewerken zoals befunky en optimizilla, het kan, met behulp van een plugin, zelfs direct in je WordPress site geregeld worden. Heb je hulp nodig bij de keuze van een foto, verkleinen, vergroten retoucheren, achtergronden aanpassen of het bewerken van productfoto’s neem dan contact op voor meer informatie.

CONTACT

video

THIS IS A GENERIC BRAND VIDEO

Een geweldige video over de onzin van bedrijfsfilmpjes gebaseerd op een gedicht van Kendra Eash uit 2014. Dissolve, een site voor stockvideo’s, besloot deze ‘Generic Brand Video’ te voorzien van beelden uit hun eigen catalogus.

Heb je een vraag of wil je gewoon meer weten?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of een kop koffie!

contact gegevens


info@brigitvarenkamp.nl
+31-(0)6-48067106
van Weelstraat | Rotterdam

btw nr. NL 1222.19.673B01
kvk 24458283


CONTACT