Atelier DHVR | Brigit Varenkamp

Atelier Danielle Henger van Rijssen

Brigit WEB & DESIGN

OVER DE WEBSITE

‘BEELDMAKER’ in de meest brede zin van het woord was de inspiratie om een concept & ontwerp voor Atelier DHVR te ontwikkelen.  Grote foto’s, een sterk font en een ruime opzet kenmerken het ontwerp. Omdat het beeldmateriaal op zichzelf staand beter tot z’n recht komt heb ik gekozen voor een “homepage” opgebouwd uit grote dynamische tekstblokken als introductie met als achterliggende gedachte dat het effect van het beeld, eenmaal zichtbaar, versterkt wordt.

De porfolio geeft wel een compleet beeldoverzicht. Hier is gekozen om het beeld leidend voor het ontwerp te laten zijn. Door het constante verschuiven van de beelden bij het verversen van de pagina bepaalt het werk van Danielle in de eerste plaats hoe de pagina er iedere keer opnieuw uitziet.

OVER DANIELLE HENGER VAN RIJSSEN

“Ik schilder omdat ik wil vertalen. Mijn innerlijk archief op het doek. Veel in het schilderen gebeurt associatief. Het ene beeld komt bijna direct voort uit het andere. Alles kan voor mij een aanleiding vormen om te schilderen. Iets wat ik gezien heb, of gelezen, of gehoord. Het kunnen persoonlijke ervaringen zijn maar ook werken van anderen. Schilderijen, tekeningen, teksten en muziekstukken die indruk op me hebben gemaakt. Het zoeken (vooral vinden eigenlijk) naar iets wat blijft “haken” Mijn werk kun je zien als sporen van herinneringen. Niet alleen uitgaan van visuele dingen maar vooral van ‘gegevens’ die geen directe tastbare vorm hebben.”
– Danielle Henger van Rijssen, Rotterdam 2018

Meer weten over Danielle? Kijk bij dhvr.art