BEELDMATERIAAL


VISUALS MATTER
& VISUAL MATTERS

STOCKFOTO’S EN PRODUCTFOTO'S

EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN

En dat geldt ook voor je website. Wanneer je zelf beschikt over beeld materiaal gebruikt je natuurlijk gewoon je eigen werk. Maar wat als je afhankelijk bent van beeld van anderen? Dan kan stock fotografie uitkomst bieden. Je kunt foto’s kopen maar er zijn ook websites die gratis foto’s aanbieden zoals deze free stockphoto websites met prachtige foto’s. En natuurlijk Wikimedia Commons, gratis en heel veel foto’s over ale mogelijke onderwerpen.

 

Als je een webwinkel hebt kun je in veel gevallen de productfoto’s van je leverancier gebruiken. Nadeel is natuurlijk dat iedere webwinkel in dezelfde beeldbank aan het grabbelen is en het dus moeilijk is om je te onderscheiden. Zelf [laten] fotograferen of de bestaande foto’s bewerken kan een groot verschil maken.

 

* Wil je toch heel graag die ene foto van iemand gebruiken, neem gewoon contact op met de fotograaf, vaak valt het bedrag reuze mee


AUTEURSRECHT

PLUK NOOIT ZOMAAR BEELD VAN INTERNET!

Zonder toestemming foto’s, video's, muziek of teksten van anderen gebruiken kan je een hoop geld kosten. Op veel van deze werken zitten auteursrechten. Wat dat precies is en welke gevolgen dit voor jou kan hebben wordt helder uitgelegd in het filmpje.


* Voor meer informatie kun je ook kijken op de site van auteursrecht.nl

BEELD BEWERKEN

SIZE MATTERS

Zorg dat je foto’s op maat zijn, niet te groot en niet te zwaar. Dat scheelt veel laadtijd. Er zijn veel gratis online mogelijkheden beschikbaar om je foto’s te bewerken zoals befunky en optimizilla. Het kan, met behulp van een plugin, zelfs direct in je WordPress site geregeld worden.

 

Heb je hulp nodig bij de keuze van een foto, verkleinen, vergroten retoucheren, achtergronden aanpassen of het bewerken van productfoto’s neem dan contact op voor meer informatie.


CONTACT

VIDEO

UPLOADEN EN EMBEDDEN

Een video uploaden direct in je wordpress site is weliswaar mogelijk maar ik raad het niet aan. Videobestanden zijn groot en vragen veel rekenkracht, beter is om je video via een derde partij zoals YouTube of Vimeo te embedden. Dit kun je overigens ook met video's van anderen doen net zoals jouw video ook weer kunnen embedden.


Voor het z.g embedden van video's gelden andere regels. Het filmpje wordt namelijk niet op je site geupload te worden omdat je gebruik maakt van de servercapaciteit van YouTube en de embed er voor zorgt dat het filmpje ook op een andere plek zichtbaar is.


Een video of animatie laten maken is kostbaar en zelf doen is tijdrovend maar als je er toch aan begint bekijk dan This Is Generic Brand  en This is a Generic Millenial Ad zodat je alle cliché’s kunt vermijden 😉
contact gegevens

info@brigitvarenkamp.nl
+31-(0)6-48067106
van Weelstraat | Rotterdam

btw nr. NL 1222.19.673B01
kvk 24458283


Een vraag of wil je weten wat ik voor jou kan doen?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.


CONTACT