Track This

Brigit LINKS WE LIKE

“Open 100 tabs of pure madness to fool trackers into thinking you’re someone else”

Guerrilla Usability Testing

Guerrilla Usability Testing

Brigit TUTORIALS

Wist je dat je tot 85% van de problemen op je website kunt vinden door vijf mensen te observeren die jouw website gebruiken? En dat het koffiezaakje bij jou om de hoek een prima locatie is voor zo’n gebruikers test.

Flexwerken in Rotterdam #2

Brigit STORIES

Verandering van spijs doet eten. Dus waarom zou een nieuwe locatie met fijne koffie niet een productiever uurtje opleveren dan thuis naar je computer blijven staren als je er even niet meer uitkomt.

Grandpa's Photo's ~ Links we love

Grandpa’s Photo’s

Brigit LINKS WE LIKE

Een paar jaar geleden vond Dave Tomkins een aantal prachtige oude foto’s die zijn opa op zijn avonturen maakte. Het werd een online zoektocht waarbij hij hulp kreeg over de hele wereld.

Content Recycling | Brigit Varenkamp

Try Content Recycling

Brigit CONTENT, TUTORIALS

Dat artikel van een jaar geleden waar je je ziel en zaligheid had ingelegd en ook nog eens flink wat bezoekers trok. Opgeslagen in je archief en niemand die er meer naar kijkt want Google geeft¬† de voorkeur geeft aan nieuwer ge√Įndexeerd materiaal. Als die post nog steeds relevant is mag je best hergebruiken. Minder werk en goed voor je Google ranking.

Een marketing sprookje

Een Marketing Sprookje

Brigit STORIES

Ze studeerde architectuur en breide dekens met haar armen. Haar breisels had ze op Instagram gezet en haar vrienden vonden het prachtig. En niet alleen haar vrienden. Ze werd gespot door een design woonwinkel en voor ze het wist stond ze op de beurs.

The 2018 Facebook image size cheat-sheet

Facebook Cheat-Sheet 2018

Brigit MARKETING

The Complete Facebook Image Sizes and Dimensions Cheat-Sheet (2018) Gebruik jij Facebook om je bedrijf te promoten? Dan weet je vast wel dat¬†Facebook de afbeeldingsafmetingen regelmatig bijwerkt.¬†Hier is de nieuwste …

SEO Overgangswoorden | Brigit Varenkamp

Overgangswoorden voor je SEO

Brigit MARKETING

Maak je gebruik van de YOAST plugin dan ben je vast wel eens de volgende tekst tegengekomen: 0% van de zinnen bevat een overgangswoord, wat minder is dan het aanbevolen minimum van 30%. Hiermee geeft YOAST aan dat er nog wel wat aan de leesbaarheid van je tekst verbeterd kan worden.

Photoshop Mockups | Brigit Varenkamp

Photoshop Mockups

Brigit CONTENT

Photoshop mockups of scene genarators maken het mogelijk, als je een klein beetje handig bent met Photoshop, je eigen, product of presentatie vorm te geven. Er zijn talloze mockups beschikbaar …

Alphabeth gif in Futura | Een korte inleiding over webfonts | Brigit Varenkamp

Let’s Talk Fonts

Brigit CONTENT, TUTORIALS

Lang geleden, toen de Web Designers nog Web Masters waren, waren er de web-safe fonts. Een verzameling van zo’n 15 lettertypes die je kon gebruiken voor je website. Daar viel niet veel eer aan te behalen. Tegenwoordig is door tools als Google webfonts en Typekit is de keuze inmiddels enorm toegenomen maar daarmee is het niet eenvoudiger geworden. Wat valt er te kiezen en waar moet je op letten.

WordPress updaten, is dat nou echt iedere keer nodig?

Brigit WORDPRESS

Meer dan 70% van de WordPress websites gebruikt een verouderde WordPress versie, plugin en/of theme en meer dan de helft van geslaagde hackpogingen vinden plaats door middel van een verouderde WordPress versie, plugin en/of theme. Aan het werk dus en updaten die handel.

Theater de Vaillant | Tafel Project

Mauritshuis op tafel

Brigit STORIES

Voor het Vaillant Theater in de Haagse schilderswijk zijn de tafels in de foyer voorzien van kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis. Bezoekers en gebruikers van het theater, veelal wijkbewoners, zien nu de schilders waar hun straten naar zijn vernoemd terwijl ze koffie drinken in het theater.

Flexwerkplekken in Rotterdam met WiFi, stopcontacten en goeie koffie | Brigit Varenkamp

Flexwerken in Rotterdam #1

Brigit STORIES

Heb je een werkafspraak of je bent je [thuis]kantoor even zat. Even de deur uit. Je blog schrijven met een lekkere koffie erbij of je mail beantwoorden tijdens je ontbijt. Zoeken naar een fijne flexwerkplek is een luxeprobleem. Er is genoeg.

The story of a page not found | Brigit Varenkamp

The story of a page not found

Brigit STORIES

Niemand zit er op te wachten de 404 of a Page Not Found. Renny Gleeson laat zien dat een je een page not found ook kunt ombuigen naar iets positiefs.

We love Icons | Brigit Varenkamp

We ‚ô• Icons

Brigit CONTENT

De¬†leukste (gratis of bijna gratis)¬†“not so common Icon sets¬†voor je¬†website waarmee je de navigatie voor je bezoekers eenvoudiger kunt maken.

Beeldmateriaal voor je website Rijksstudio | Brigit Varenkamp

Visuals Matter

Brigit CONTENT

Je hebt een prachtig verhaal geschreven waarmee je een goed beeld van jouw activiteiten geeft. Maar alleen een goede tekst is niet voldoende om de aandacht van je bezoekers vast te houden.

Beyond the Body Ida van der Lee

Catalogus Beyond the body

Brigit STORIES

Mijn voorstel voor de tentoonstellings catalogus ‚ÄúBeyond the Body‚ÄĚ van curator Anne Berk is het helaas niet geworden. Wel was het een goed moment om eens na te denken over de voordelen van een digitale uitvoering van een catalogus.