Try Content Recycling

Brigit WORDS

Content recycling is minder werk en goed voor je Google ranking

Natuurlijk weet jij als serieuze website-eigenaar allang dat je, om nieuwe bezoekers en [potentiele] klanten aan te trekken, er voor zal moeten zorgen dat je de aandacht van je bezoekers vast houdt. Door regelmatig relevante en interessante content te delen op je nieuws pagina of blog scoor je beter in Google én bij je bezoekers. Je moet alleen wel iedere keer weer iets nieuws verzinnen en zeker als je over specifieke kennis of vaardigheden schrijft is het aantal onderwerpen vaak beperkt.

Maar daar is die post van een jaar geleden waar je je ziel en zaligheid hebt ingelegd en die flink wat bezoekers trok. Opgeslagen in je archief en niemand die er meer naar kijkt want Google geeft  de voorkeur geeft aan nieuwer geïndexeerd materiaal. Die post is nog steeds goed en die mag je best hergebruiken. Minder werk en goed voor je Google ranking.

Voordelen van content Recycling
  • Door teksten aan te passen, afbeeldingen, infographic of video’s toe te voegen blijft je website up-to-date.
  • Google ziet dat je nieuwe informatie aan het artikel hebt toegevoegd  waardoor je hoger komt in zoekmachines.
  • Je kunt interne links naar relevante pagina’s toevoegen. Hierdoor kunnen pagina’s op de website goed gevonden worden door zoekmachine spiders. Google krijgt hiermee een goed idee van de structuur van de website en ziet hiermee snel welke pagina’s het belangrijkst zijn op je website. Ook weer goed voor je SEO.
  • Schrijven is tijdrovend. Oudere posts geven je een basis waarop je kunt bouwen en die je kunt verbeteren.
Oude content opnieuw bekijken, vernieuwen en herschrijven.

Nieuwe feiten, technieken, informatie of beeldmateriaal kunnen je helpen je verhaal beter te vertellen en meer bezoekers te trekken. Welke content je opnieuw kunt gebruiken wordt bepaald door twee factoren. De inhoud moet tijdloos en nog steeds relevant zijn. Je begrijt wel dat het weinig zin heeft om een evenementen kalender van vorig jaar te hergebruiken.

* Pas je ook de kop van je artikel aan? Let er dan op dat je de URL niet verandert, want dat veroorzaakt een gebroken link.

Inspringen in op nieuwe ontwikkelingen

Een oude post over een onderwerp dat nu weer actueel is biedt ook kansen.  Is er misschien nieuwe interessante informatie die je kunt toevoegen? Een verwijzing in de inleiding of een extra alinea schrijven is zo gebeurd en je laat zien dat je goed op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen.

Gebruik je oude content om nieuwe te  creëren

Een spin-off is een serie die is ontstaan is uit een al bestaande serie, zoals Better call Saul en Breaking Bad, maar het is ook een prima manier om je oude posts te recyclen. Je gebruikt een post waarin je een lijst hebt verwerkt en transformeert de onderdelen van deze lijst in een aantal afzonderlijke posts. Hiermee kunt je meer details en achtergrondinformatie, zoekwoorden en interne links toevoegen aan elk onderdeel.

Het omgekeerde werkt ook.  Heb je al vaker over een bepaald onderwerp geschreven? Voeg deze posts dan samen in één overzicht . Op die manier wordt het voor je bezoekers overzichtelijk wat jij te bieden hebt. Ga ook even na of je content nog actueel is. Maak je ergens een aanpassing? Plaats dan een update en geef gelijk aan waarom je deze aanpassing hebt doorgevoerd. Zo laat je zien dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Schrijf een Follow-up

Je kunt de levensduur van een post verlengen met een follow-up (deel 2). Stel je hebt een post over “innovatieve trends en ontwikkelingen in de zorg” geschreven dan zou een deel twee over “robots in de zorg” interessant voor je bezoekers kunnen zijn. Gebruik de originele titel van de post + “deel 2” . Zo laat je zien dat je het onderwerp eerder hebt behandeld en kun je de aandacht vestigen op de originele post met een duidelijke verwijzing (vergeet de link niet!) aan het begin van je post.

Maak een FAQ-pagina voor je oude content.

In een FAQ  (veelgestelde vragen) pagina kun je de belangrijkste vragen over je oude content beantwoorden. Een groot voordeel hiervan is dat je blijven aanvullen met nieuwe vragen.

Verander de datum

Als je de datum van je post wijzigt ziet Google dat je nieuwe informatie aan het artikel hebt toegevoegd. Uit een door Moz uitgevoerde casestudy uit 2015 “Can You Fake Blog Post Freshness?” is gebleken dat dit kan leiden tot een aanzienlijke toename van het verkeer.

Het veranderen van de datum doet natuurlijk niet veel voor een post die nooit hoog in rangking heeft gescoord en je loopt het risico dat je bezoeker die een post uit 2018 verwacht en gedateerde informatie krijgt zich voor de gek gehouden voelt en nooit meer terugkomt

Het is beter je post inclusief de oorspronkelijke publicatiedatum en de datum waarop je de post bewerkt hebt daaronder toe te voegen. Bezoekers zien dat de inhoud recent is herzien en/of bijgewerkt sinds de originele publicatie.