WEBSITE CONTENT

teksten, foto's en video's

Photo Jacky Watt

FOTOGRAFIE

BEELD zegt meer dan 1000 woorden

Wanneer je zelf beschikt over beeld materiaal gebruikt je natuurlijk gewoon je eigen werk. Maar wat als je afhankelijk bent van beeld van anderen? Dan kan stock fotografie uitkomst bieden. Je kunt foto’s kopen maar er zijn ook websites die gratis foto’s aanbieden zoals deze free stockphoto websites. Je begrijpt natuurlijk dat jij niet de enige bent die daar gebruik van maakt en dat je het risico loopt dat jouw zorgvuldig uitgezochte foto op talloze andere websites te zien is. Kijk maar eens naar deze gratis foto van rawpixel op Unsplash die maar liefst op 25.270.000.000 websites te zien is.

Stockfotos-worden-door-iedereen-gebruikt

Het is altijd beter om originele afbeeldingen te gebruiken - die je zelf hebt gemaakt - of aangepaste stockfoto's. De afbeelding moet natuurlijk wel het onderwerp van je post weergeven of ondersteunen. Een afbeelding met gerelateerde alt-tekst scoort namelijk beter voor het zoekwoord waarvoor het is geoptimaliseerd.

* Wil je een foto van iemand gebruiken, neem gewoon contact op met de fotograaf, vaak valt het bedrag reuze mee.

Product foto's

Als je een webwinkel hebt kun je in veel gevallen de productfoto’s van je leverancier gebruiken. Nadeel is natuurlijk dat iedere webwinkel in dezelfde beeldbank aan het grabbelen is en het dus moeilijk is om je te onderscheiden. Zelf [laten] fotograferen of de bestaande foto’s bewerken kan een groot verschil maken.

Comprimeer je afbeeldingen

Zorg dat je foto’s op maat zijn, niet te groot en niet te zwaar. Dat scheelt veel laadtijd. Er zijn veel gratis online mogelijkheden beschikbaar om je foto’s te bewerken zoals befunky en optimizilla. Het kan, met behulp van een plugin, zelfs direct in je WordPress site geregeld worden.

Heb je hulp nodig bij de keuze van een foto, verkleinen, vergroten retoucheren, achtergronden aanpassen of het bewerken van productfoto’s neem dan contact op voor meer informatie.


TEKSTEN

meer werk dan je denkt

Als je je een beetje verdiept hebt in de inhoud van je website heb je vast de termen Content Marketing en Storytelling al eens voorbij zien komen. Het idee is dat als je weet naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is, je hierop kunt inspelen. Met content die én de helpende hand biedt én verband houdt met de aanschaf of het gebruik van jouw producten of diensten. Met als uiteindelijk doel meer bezoekers trekken en vasthouden.


Nu is een wervend verhaal schrijven sowieso voor de meesten onder ons al best een lastige klus. En dan moet je ook nog SEO vriendelijk schrijven en rekening houden met Google. Want om hoog te ranken moeten je inhoud gelezen en liefst ook gelinkt worden. Niet voor niets is mijn eerste advies altijd “huur een tekstschrijver in” . Wil je toch graag zelf schrijven dan kan de eerste hulp bij het schrijven van webteksten je misschien een beetje op weg helpen.


VIDEO

UPLOADEN EN EMBEDDEN

Een video uploaden direct in je wordpress site is weliswaar mogelijk maar ik raad het niet aan. Videobestanden zijn groot en vragen veel rekenkracht. Het is beter is om je video te uploaden naar bijvoorbeeld YouTube en vervolgens in te sluiten [embedden]. Je verwijst dan naar je video op YouTube en deze kan nu op jouw website bekeken worden zonder dat je pagina te zwaar wordt. Ook content vanaf Vimeo, Instagram, Twitter of Pinterest is eenvoudig (als het tenminste niet achter een slotje staat) te embedden.


Ga je zelf aan de slag met video of animatie bekijk dan  This Is Generic Brand  en This is a Generic Millenial Ad zodat je alle cliché’s kunt vermijden 😉AUTEURSRECHT

pluk nooit zomaar iets van het internet

Zonder toestemming foto’s, video's, muziek of teksten van anderen gebruiken kan je een hoop geld kosten. Op veel van deze werken zitten auteursrechten. Wat dat precies is en welke gevolgen dit voor jou kan hebben wordt helder uitgelegd in het filmpje.


* Voor meer informatie kun je ook kijken op de site van auteursrecht.nl
heb je een vraag
of wil je even kennismaken?


CONTACT