HuisMuis

Brigit HOW TO, STORY

HUISMUIS is een gratis te gebruiken handleiding en bedoeld als ondersteuning bij het maken van een website door kinderen.

een website maken lijkt een beetje op het bouwen van een huis maar dan met je muis, kijk maar mee!

over de website

Dingen maken, dat is wat technologie mogelijk maakt, toch denken we bij onderwijs en technologische vaardigheden al snel aan het creƫren van technologie en vergeten we de mogelijkheden van creƫren met technologie.

Fotografie, een webshop runnen, een goede doelen actie, allemaal creatieve bezigheden die onlosmakelijk verbonden zijn met het gebruik van technologie. Een website maken is een mogelijkheid om kinderen kennis laten maken met nieuwe manieren om technologie te integreren in de activiteiten waar ze van houden.

op school

Door de leerlingen samen een website voor hun eigen musical of schoolkrant te laten bouwen word er niet alleen een concrete vorm van educatie aangeboden maar ook een vorm waar diverse talenten voor worden gevraagd. Vaardigheden zoals creatief en logisch denken, ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, structureren en samenwerken.

Lesmateriaal voor groepen is in overleg verkrijgbaar.

of thuis

Een eigen website kan over alles gaan wat je kind leuk of belangrijk vind. Sport, knutselen, het klimaat of discriminatie. Veel kinderen zijn ook al op jonge leeftijd bezig met ondernemen. In Nederland hebben al meer dan 6000 kinderen [sommige zijn pas 8 jaar] een eigen bedrijf.

of neem contact op voor meer informatie of vragen.