ceci-n'est-pas-une-page

404 page not found

Brigit DESIGN, Uncategorized

De 404 pagina staat misschien niet bovenaan je to-do list want het is eigenlijk niet de bedoeling dat je bezoekers daar ooit terechtkomen. Maar het gaat ongetwijfeld een keer gebeuren en daarom kunnen we er maar beter aandacht aan besteden.

Let’s Talk Type

Brigit TYPE

Lang lang geleden, toen web designers nog web masters waren, waren er de web-safe fonts. Zo’n 15 lettertypes die je kon gebruiken voor je website. Daar viel niet veel eer aan te behalen. Tegenwoordig is er gelukkig keuze genoeg maar daarmee is het niet eenvoudiger geworden.

Wat is een landings pagina

Brigit MARKETING

Een landings pagina is een op zichzelf staande webpagina speciaal gemaakt voor een marketing- of advertentiecampagne waar je bezoekers ‘landen’ nadat ze geklikt hebben op een link in een e-mail of op een advertentie.

Gratis-stock-foto's

Gratis foto websites

Brigit MEDIA

Het is vrijdagmiddag 16.40 uur. Je hebt net een geweldig stukje geschreven, je bent helemaal klaar om het online te zetten en je kan niet wachten op de reacties die je er ongetwijfeld op gaat krijgen. Er moet alleen nog een foto bij.

Making sense of AI

Brigit Uncategorized

We kunnen niet meer zonder spamfilters, we zijn gewend aan gepersonaliseerde aanbevelingen en overleggen met chatbots over collegegeld of huursubsidie. Maar ondanks dat het gebruik van AI steeds gewoner is, is het niet voor iedereen duidelijk wat AI doet, hoe het werkt én hoe jij het kan gebruiken.

Voldoet jouw website aan de privacywet

Voldoet jouw website aan de privacywet?

Brigit HOW TO

Heb je een nieuwsbrief, contact of bestelformulier dan vraag je je bezoekers om hun gegevens achter te laten. Niet alleen moet je bezoeker daar toestemming voor geven maar je moet ook vermelden wat je met deze gegevens gaat doen.

12 / 2020 Websites I ❤️

Brigit DESIGN

A collection of my favourite 2020 website designs. Filled with good typography, great photography and inventive ideas for your inspiration and entertainment.

WooCommerce Webshop

Brigit PLUGIN, WORDPRESS

Een vintage design webshop, een kledingwinkel of een groothandel in dierenbenodigdheden. Abonnementen , boekingen, downloads. Met WooCommerce kun je verkopen je wat je maar wil.

Websites maken met kinderen

HuisMuis

Brigit HOW TO, STORY

Een ‘veilige’ online omgeving, niet voor maar ‘DOOR’ kinderen gemaakt. HUISMUIS is een gratis te gebruiken handleiding en bedoeld als ondersteuning bij het maken van een website door kinderen.

Let it out!

Brigit LINK ♥, MARKETING

You’ve been through a lot this year and it looks like you need the perfect place to let your frustrations out. Somewhere big, vast and untouched. It looks like you need Iceland.

Guerrilla Usability Testing | Brigit Varenkamp

Guerrilla Usability Testing

Brigit HOW TO

Wist je dat je tot 85% van de problemen op je website kunt vinden door vijf mensen te observeren die jouw website gebruiken? En dat het koffiezaakje bij jou om de hoek een prima locatie is voor zo’n gebruikers test.

Help! Mijn WordPress website is gehackt!

Brigit SAFETY

Je heb een kleine, niet al te druk bezochte website, met een paar artikelen erop en verder niks! Daar heeft een hacker toch niks aan? Nou… blijkbaar wel want je bent gehackt!

I miss the office, sound generator

I miss the office

Brigit LINK ♥

Goed nieuws voor alle thuiswerkers die toch niet zonder de “rustgevende tonen” van het moderne kantoorleven blijken te kunnen.

Coding is fun !

Coding for kids

Brigit GAME, LINK ♥

Help Biip de robot met code door een reeks uitdagingen heen. Geschikt voor kinderen van 6-12 jaar oud.

Flexwerken Rotterdam | Brigit Varenkamp

Flexwerken in Rotterdam #2

Brigit STORY

Verandering van spijs doet eten. Dus waarom zou een nieuwe locatie met fijne koffie niet een productiever uurtje opleveren dan thuis naar je computer blijven staren als je er even niet meer uitkomt.

2019 Website ❤️ Roundup

Brigit DESIGN

Overzicht van mijn favoriete websites in 2019. 💣vol nieuwe manieren van navigeren, interactive logotypes, animaties en realtime user interactions.

WipEout | tDR™

Brigit STORY

WipEout (tDR™) was een baanbrekend ontwerp en een van de eerste samenwerkingsverbanden tussen grafisch ontwerpers en de game industrie.

Digital Climate Strike

Join the Digital Climate Strike

Brigit LINK ♥

Op 20 september gaan wereldwijd miljoenen mensen staken om een einde te eisen aan het tijdperk van vervuiling. Iedereen met een online aanwezigheid heeft de mogelijkheid om mee te doen en “groen te worden” met een digitale aanval.

Answer the Public, a free visual keyword research & content ideas tool | Brigit Varenkamp

Answer the Public

Brigit MARKETING

Hoe kom je er nu achter wat jouw doelgroep wil lezen? Op die vraag kan je doelgroep natuurlijk het best zelf antwoorden.

“My Little Piece of Privacy”

Brigit STORY

Om te voorkomen dat voorbijgangers zijn werkplaats in zouden gluren, hing Niklas Roy een * gemotoriseerd * gordijntje voor zijn raam. 😂

Track This

Track This

Brigit LINK ♥

“Open 100 tabs of pure madness to fool trackers into thinking you’re someone else”

Flexwerkplekken in Rotterdam met WiFi, stopcontacten en goeie koffie | Brigit Varenkamp

Flexwerken in Rotterdam #1

Brigit STORY

Heb je een werkafspraak of je bent je [thuis]kantoor even zat. Even de deur uit. Je blog schrijven met een lekkere koffie erbij of je mail beantwoorden tijdens je ontbijt. Zoeken naar een fijne flexwerkplek is een luxeprobleem. Er is genoeg.

Content Recycling | Brigit Varenkamp

Try Content Recycling

Brigit WORDS

Dat artikel van een jaar geleden waar je je ziel en zaligheid had ingelegd en ook nog eens flink wat bezoekers trok. Opgeslagen in je archief en niemand die er meer naar kijkt want Google geeft  de voorkeur geeft aan nieuwer geïndexeerd materiaal. Als die post nog steeds relevant is mag je best hergebruiken. Minder werk en goed voor je Google ranking.

Yoast Seo Minicursus | Brigit Varenkamp

SEO handleiding

Brigit HOW TO, MARKETING

Om hoger te kunnen scoren in (Google’s) zoekresultaten is het belangrijk dat je je SEO op orde hebt. Maar wat is SEO precies en hoe gebruik je het.

SEO Overgangswoorden | Brigit Varenkamp

Overgangswoorden voor je SEO

Brigit MARKETING

Maak je gebruik van de YOAST plugin dan ben je vast wel eens de volgende tekst tegengekomen: 0% van de zinnen bevat een overgangswoord, wat minder is dan het aanbevolen minimum van 30%. Hiermee geeft YOAST aan dat er nog wel wat aan de leesbaarheid van je tekst verbeterd kan worden.

Photoshop Mockups | Brigit Varenkamp

Photoshop Mockups

Brigit MEDIA

Photoshop mockups of scene genarators maken het mogelijk, als je een klein beetje handig bent met Photoshop, je eigen, product of presentatie vorm te geven. Er zijn talloze mockups beschikbaar voor evenveel verschillende doeleinden. Hieronder alvast een aantal gratis versies en met een beetje zoekwerk kun je zeker iets vinden wat ook voor jouw branche bruikbaar is.

Update je WordPress Site | Brigit Varenkamp

WordPress updaten, is dat nou echt iedere keer nodig?

Brigit SAFETY

Meer dan 70% van de WordPress websites gebruikt een verouderde WordPress versie, plugin en/of theme en meer dan de helft van geslaagde hackpogingen vinden plaats door middel van een verouderde WordPress versie, plugin en/of theme. Aan het werk dus en updaten die handel.

We love Icons | Brigit Varenkamp

We ♥ Icons

Brigit MEDIA

🗯️ Je bent de 🎉 van je 👴🏻 vergeten en hebt 🔜 een 🎁 nodig. In de 🚉, naar je 🏢 zoek je op je📱 een goed 📚 uit. In je 🛒 , 💶 en de 🚚 zorgt dat het op 🕰️ bij 👴🏻 is 👏.

This Is a Generic Brand Video

Brigit STORY

Een gedicht van Kendra Eash over nietszeggende reclame boodschappen vertaald naar een video met uitsluitend stock video’s 😉

How secure is my password | Brigit Varenkamp

Waarom lange eenvoudige wachtwoorden veiliger zijn dan korte moeilijke.

Brigit SAFETY

Een sterk wachtwoord heeft minimaal 8 karakters in een combinatie van letters, symbolen en cijfers. Helaas is de realiteit dat ook dit ‘sterke’ wachtwoord binnen een dag gehackt kan worden. Het is veel beter om wachtzinnen te gebruiken. Moeilijker te achterhalen en makkelijker te onthouden.

Theater de Vaillant | Tafel Project

Mauritshuis op tafel

Brigit STORY

Voor het Vaillant Theater in de Haagse schilderswijk zijn de tafels in de foyer voorzien van kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis. Bezoekers en gebruikers van het theater, veelal wijkbewoners, zien nu de schilders waar hun straten naar zijn vernoemd terwijl ze koffie drinken in het theater.