Theater de Vaillant | Tafel Project

Mauritshuis op tafel

Brigit STORY

De vraag van het Vaillant Theater in de Haagse schilderswijk was een creatieve oplossing bedenken voor de aanwezige zwarte tafels. Door de tafels in de foyer voorzien van kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis is zien de bezoekers en gebruikers van het theater, veelal wijkbewoners, nu de werken van de schilders waar hun straten naar zijn vernoemd terwijl ze koffie drinken in het theater. De reacties op de tafels zijn heel positief. Ook mensen die niet snel het Mauritshuis zullen bezoeken kijken nu met verwondering en respect naar het vakmanschap van deze kunstenaars uit de Gouden Eeuw.

De schilderijen zijn in delen op de tafels aangebracht. Het aantal tafels waarop een schilderij te zien is is afhankelijk van het formaat. Door het grote formaat van de prints is ook goed te zien hoe gedetailleerd en meesterlijk geschilderd de werken zijn.

Met dank aan het Mauritshuis.

Het Vaillant Theater is een podium voor van en met Haags talent en richt zich direct op bewoners uit Stadsdeel centrum, de Schilderswijk en Transvaal, maar verder op iedereen die zelf met de kunsten bezig is of er van wil genieten. De Vaillant is een ‘doe het zelf theater’, dat bijdraagt aan de cultuurparticipatie van grote groepen stadsbewoners bij het culturele leven. De Vaillant staat voor een uitwisseling van profs en amateurs, jong en oud, Hagenaar of Hagenees.