Layout blokken

Tekst COLUMNS
Image

Met het Text Column Block kun je indelingen met meerdere (max. 6) kolommen [1] maken. Columns zijn er alleen voor tekst. De Block editor  geeft de gebruikelijke text edit mogelijkheden [2] en er kunnen (nog) geen afbeeldingen of media geplaatst worden in dit block.

Fontsize [3], Dropcap [4] en color settings [5 + 6] zijn wel mogelijk

MORE | SEPARATOR | SPACER
Image

Met de More tag kun je bepalen welk deel van de tekst er getoond wordt in het Archive overzicht.

De separator is een horizontale lijn. De styling wordt bepaald door het WordPress theme wat je gebruikt. Je hebt de keuze tussen een lange en een korte ononderbroken lijn en een onderbroken lijn.

De Spacer creëert ruimte zonder inhoud. De hoogte kan zowel worden aangegeven in pixels als met behulp van de blauwe bolletjes.

Disclaimer

De aanleiding voor deze handleiding is de introductie van de Gutenberg editor in Wordpress. Voor het schrijven van de handleiding is gebruik gemaakt van de engelstalige versie 5.2. Hoewel ik heb geprobeerd een actuele en zo volledig mogelijke handleiding te schrijven kan het zijn dat informatie achterhaald is door de regelmatige updates van het Wordpress Team. Ik kan dan ook niet garanderen dat deze handleiding altijd up-to-date is en kan daar ook niet aansprakelijk voor gesteld worden.

* Het is niet toegestaan de inhoud en/of opmaak te kopiëren, wijzigen of onder je eigen naam aan te bieden.
* Wil je snel een woord opzoeken gebruik dan het Wordpress ABC

Updated 05/01/2019