Web Design Inspiratie

Brigit DESIGN, LINK ♥, WORDPRESS

Of je nu op het punt staat je eerste website te lanceren of gewoon wat inspiratie nodig hebt voor je volgende project, het is altijd goed om te kijken wat de concurent doet. Dus ga een tijdje rondhangen op het internet en bekijk vergelijkbare dienstverleners, webshops of portfolio’s. Wat valt je op, wat spreekt je wel of juist niet aan en waarom?

Om je een beetje op weg te helpen hieronder vier inspiratiebronnen met uiteraard mooie websites én uitgebreide mogelijkheden om te zoeken binnen jouw voorkeuren.

httpster

Een van mijn favorieten is deze superstrakke website met filters voor website type en -stijl. Check vooral de tijdlijn aan de rechterkant waarmee je website voorbeelden van jaren geleden kan vinden en oude trends kan (her)ontdekken.

siteinspire

Showcase met meer dan 7.224 sites. Van minimalistisch tot brutalistisch samengesteld door Howells-Studio. Zoek op stijl, type, onderwerp of platform of bekijk gewoon de allerbeste.

awwwards

Een professionele jury selecteert samen met gebruikers elke dag een website op basis van factoren als design, gebruiksgemak, creativiteit en mobile. Daarnaast kun je makkelijk zelf zoeken met de uitgebreide filters als bijvoorbeeld kleur of animatie.

one page love

One Page Love, de naam zegt het al, is een showcase van de mooiste one-pagers. Heel fijn is dat je op de website direct de hele pagina kunt bekijken en je niet iedere website hoeft te openen.

Wil je weten of een site met WordPress is gemaakt en welk WordPress theme is gebruikt? Een hele eenvoudige manier is om achter de URL – wp-login.php – te plaatsen. Verschijnt het inlogscherm dan weet je dat met een WordPress site te maken hebt. Wil je vervolgens ook graag weten wat voor WordPress theme is gebruikt dan kun je de URL in te voeren bij de WP Theme Detector .