WordPress

handleiding

WordPress

handleiding

extra blokken

quote block

Image

Het Quote block is een blok waarmee je een citaat uit kunt lichten en waar het citaat vandaan komt.

Je kunt kiezen tussen twee verschillende lay-outs. De ene lay-out is ontworpen om groter te lijken dan de andere, maar je thema bepaalt hoe een quote & citaat eruit zal gaan zien.

pullquote block

Image

Met het Pullquote-block vestig je op een meer grafische manier de aandacht op een belangrijk stuk tekst in je post of pagina. Terwijl een standaard Quote-block meestal een externe bron citeert, citeert een pullquote een deel van je eigen artikel maar dat hoeft natuurlijk niet.

De Pullquote heeft aanzienlijk meer mogelijkheden dan het Quote Block. Er zijn ook hier twee stijlen beschikbaar maar deze kunnen ook nog aangepast worden in de Color Settings.

Daarnaast is het mogelijk een Pullquote in een tekst te plaatsen. 

verse block

Image

Het Verse Block is voor het schrijven van poëzie, songteksten en andere literaire uitspattingen. In tegenstelling tot de standaard alinea opmaak laat het alle spaties en regel-breaks ongemoeid. Alles wordt exact weergegeven zoals jij het invoert.

Afgezien van slechts een paar typografische styling opties (vet, cursief en doorhalen), hangt het ontwerp van het Verse Block af van het thema wat je gebruikt.

Disclaimer

Hoewel ik heb geprobeerd een actuele en zo volledig mogelijke handleiding te schrijven kan het zijn dat informatie achterhaald is door de regelmatige updates van het Wordpress Team. Ik kan dan ook niet garanderen dat deze handleiding altijd up-to-date is en kan daar ook niet aansprakelijk voor gesteld worden.

Laatst bijgewerkt op 07.07.2021

* Het is niet toegestaan de inhoud en/of opmaak te kopiëren, wijzigen of onder je eigen naam aan te bieden.
* Wil je snel een woord opzoeken gebruik dan het Wordpress ABC

social