We love Icons | Brigit Varenkamp

We ♥ Icons

Brigit CONTENT, FREEBIE

Je ziet ze bijna op elke website terug, de icoontjes van een huis, een envelopje of een duim omhoog. Icons zijn symbooltjes bedoeld om op een simpele en effectieve manier informatie aan je bezoeker te laten zien. Als je een icon van een winkelwagen laat zien weet iedereen meteen waar je moet zijn als je wilt afrekenen. Hoe mooi een icoontje ook is, het is geen plaatje. Het blijft een hulpmiddel en je moet dus steeds goed nadenken over wat, waar en wanneer je een icoontje gebruikt en of het iets toevoegt.

Font Awesome

De meest gebruikte iconset is Font Awesome met zo’n 700 icoontjes die als font worden ingeladen op je website. De eenvoudigste manier om Font Awesome icons toe te voegen aan je WordPress is met de Font Awesome Block plug-in. Het enige wat je hoeft te doen is de plug-in installeren en activeren.

De kracht van Font Awesome zit ‘m in het feit dat de icoontjes als een SVG-bestand worden ingeladen. dat betekent dat ze op elke resolutie scherp worden afgebeeld.

The Noun Project

Wil je graag andere icoontjes gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Bij Ico Moon, Zillion Designs en Flaticon kun je meer icoontjes vinden. Zorg wel dat je het icoontje minimaal 2 x zo groot upload en weergeeft in een kleiner formaat. Zo blijft je icoontje scherp.

Een van de beste websites is het Noun Project. Opgericht door Edward Boatman, Sofya Polyakov en Scott Thomas uit frustratie voor het ontbreken van een centrale opslagplaats voor gewone iconen, Dingen zoals vliegtuigen, fietsen en mensen. Dat idee veranderde in een platform voor visuele communicatie.  Het Noun Project organiseert ook “Iconathons”, sessies van vijf uur waarin grafisch ontwerpers, content experts en geïnteresseerde vrijwilligers, in kleine groepen zich richten op een specifiek onderwerp, zoals democratie, transport of voeding. 

De leukste (gratis of bijna gratis) “not so common Icon sets voor je website. Meer voorbeelden van orginele icons en flat design kun je vinden op mijn Pinterest Board

Happy Friday Space Travelers

Superleuk en prachtig gemaakt is deze set van New Haircut.
Happy Friday Space Travelers

Happy Friday Space Travelers Icon Set

Organic Food Icon Set

Om een visueel biologisch boodschappenlijstje te maken
Organic Food Set

Organic Food Icon Set

Oregami Animals

Van Agne Alesiute zijn deze fijne lijntjes.
Oregami Animal Set

OREGAMI ANIMALS Icon Set

Ecology Icons

Zonne-energie, windmolens, electrische auto’s, fietsen en spaarlampen. Een set voor de milieuvriendelijke ondernemer.
Ecology Set 

ECOLOGY ICON SET

Landmark Icons

De Eiffel Tower, London Eye of de Space Needle. Gedetailleerd maar zonder chaos. Voor reizigers en dromers.
Landmark Set 

The Free World Icon Set