We love Icons | Brigit Varenkamp

We ♥ Icons

BrigitMEDIA

🗯️ Je bent de 🎉 van je 👴🏻 vergeten en hebt 🔜 een 🎁 nodig. In de 🚉, naar je 🏢 zoek je op je📱 een goed 📚 uit. In je 🛒 , 💶 en de 🚚 zorgt dat het op 🕰️ bij 👴🏻 is 👏.

Font Awesome

Met een icon kun je op een simpele en ruimtebesparende manier informatie geven. De meest gebruikte iconset is Font Awesome met zo’n 700 icoontjes die als font worden ingeladen op je website. Als je ze niet al hebt in je dan kun je ze toevoegen met de Font Awesome Block plug-in

De kracht van Font Awesome zit ‘m in het feit dat de icoontjes als een SVG-bestand worden ingeladen en dus op elke resolutie scherp worden afgebeeld.

Wil je graag andere icoontjes gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Bij Ico Moon, Zillion Designs en Flaticon kun je meer icoontjes vinden. Zorg wel dat je het icoontje minimaal 2 x zo groot upload en weergeeft in een kleiner formaat. Zo blijft je icoontje scherp.

The Noun Project

Een van de beste websites voor icoontjes is het Noun Project. Opgericht door Edward Boatman, Sofya Polyakov en Scott Thomas uit frustratie voor het ontbreken van een centrale opslagplaats voor iconen. Dat idee veranderde in een platform voor visuele communicatie en je kunt er werkelijk alles vinden.  Het Noun Project organiseert ook “Iconathons”, sessies van vijf uur waarin grafisch ontwerpers, content experts en geïnteresseerde vrijwilligers, in kleine groepen zich richten op een specifiek onderwerp, zoals schoon water of journalistiek. 

Not so common Icon sets

Om je een idee te geven wat er allemaal te vinden is 5️⃣ not so common icon sets 😉


Happy Friday Space Travelers

Happy Friday Space Travelers Icon Set

Organic Food Set

Organic Food Icon Set

Oregami Animal Set

OREGAMI ANIMALS Icon Set

Ecology Set 

ECOLOGY ICON SET

Landmark Set

The Free World Icon Set