WERKWIJZE

VOORBEREIDING & PLANNING

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN WORDPRESS WEBSITE
 • Hostinggegevens, om je website te kunnen installeren.
 • Contact gegevens en Emailadressen 
 • Je Social Media Accounts gegevens
 • Een Google Account, o.m voor Analytics en Google Maps
 • Een logo [of huisstijl] in een AI of EPS bestand, liefst met kleurnummers.
 • Teksten en beeldmateriaal. Een webpagina ontwerpen zonder “echte” content is net zoiets als het ontwerpen van een maatpak zonder de maten van de drager op te nemen. Begin hier op tijd aan!
 • En super belangrijk een overzicht van de structuur van je website want als jij de weg niet kunt vinden kunnen je bezoekers dat zeker niet.

ONTWERP & WERKWIJZE

GEEN VERASSINGEN ACHTERAF

Bij het bouwen van een website is een heldere planning noodzakelijk. We beginnen met een functioneel ontwerp, waarin alle grafische onderdelen uitwerkt zijn, en de navigatie structuur. De volgende stap is het online klikmodel (je kunt erdoorheen klikken). Hoewel er nog veel moet gebeuren krijg je toch al een goede indruk hoe je website werkt. Als dit allemaal goed werkt kan er begonnen worden met het grafische ontwerp.

Omdat ik gebruik maak van een test versie en je ten alle tijden mee kunt kijken is de communicatie direct en zijn er ook geen verassingen achteraf. Ook fijn, er kunnen alvast kleine gebruikers onderzoekjes worden uitgevoerd.

 

Pas als je helemaal tevreden bent met de opzet van je website dan gaan we overzetten naar de "live" versie. We maken we een afspraak voor een korte training waarin ik je laat zien hoe alles werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Mocht je iets vergeten zijn kun je het eenvoudig terugvinden in de gebruikershandleiding. Weet je het echt helemaal niet meer! Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen.


CONTACT

WEBSHOP

WOOCOMMERCE

Voor je webshop maak ik gebruik van WooCommerce, de open source e-commerce plugin voor WordPress. Heel handig want alles is binnen één systeem te beheren en WooCommerce en WordPress werken hetzelfde. De mogelijkheden met Woocommerce zijn eindeloos. Om het overzicht te houden is dus ook hier weer belangrijk dat je begint met een goede voorbereiding en planning.

 

Een WooCommerce webshop kan ongeveer zo'n 15.000 producten bevatten zonder dat je webshop trager gaat reageren. Voorwaarde is wel dat je een goede hosting partij hebt.


VIDEO UITLEG WOOCOMMERCE

PLUGINS

VOOR BIJNA ALLES BESTAAT WEL EEN PLUGIN

Met een plugin kunnen nieuwe functies aan een website worden toegevoegd. Je kunt het een beetje vergelijken met apps voor je telefoon. Zo heb je plugins voor je SEO, bezoekers statistieken, broken link checkers, spam filters, een agenda of een boeking systeem en nog veel meer. Dat klinkt goed maar dit betekent niet dat je elke plugin moet installeren die ook maar enigszins handig kan zijn. Elke plugin neemt ook een beetje ruimte in beslag en kan de deur openzetten voor hackers.

 

Een website wordt door mij standaard opgeleverd met de volgende (onmisbare) plugins:

 • Yoast SEO: helpt je content te optimaliseren en je vindbaarheid te vergroten.
 • Google Analytics: geeft je een duidelijk beeld van o.a je bezoekers en pagina weergaves.
 • Wordfence Security: Blokkeert hackers en bots en scant je site op virussen en andere problemen
 • BackWPup: maakt een backup van je website, zowel van je database als je bestanden.

HOSTING

KIES VOOR BEREIKBARE EN VRIENDELIJKE HOSTING

*  Ik lever geen WordPress Hosting. Ieder zijn vak en WordPress Hosting is een vak apart.

 

Goede hosting van een website is belangrijk voor snelheid én veiligheid maar het vinden van een goed hostingbedrijf is niet altijd eenvoudig. Waar moet je op letten:

 • Minimaal 1 GB ruimte [maar liever meer, bedenk dat niet alleen je website hier bewaard wordt maar ook je back up]
 • Onbeperkt dataverkeer
 • MySQL database [5.0 of hoger]
 •  SSL-certificaat.
 • Emailadressen
 • Automatische backups voor bestanden en databases
 • Support voor de laatste versies van PHP en MySQL
 • Goede en snelle klantenservice via telefoon, email, tickets of live chat. Er is niets zo vervelend als met een vraag of probleem zitten en nergens terecht kunnen.
 • Staar je niet blind op de prijs. Bij een goedkope provider bestaat de kans dat je met heel veel andere sites op één server komt te staan. Dit beïnvloed hoe snel je website wordt geladen
 • Vergelijk verschillende aanbieders bij bijvoorbeeld hostingvergelijken. Hier vind je recensies en gebruikerservaringen waar je wat aan hebt.
 • Kies voor een host die gespecialiseerd is in WordPress.

SSL CERTIFICAAT

WAT IS HET EN WAAROM HEB JE HET NODIG

Een SSL Certificaat geeft aan dat de verbinding tussen de computer van je  bezoeker en de server waar jouw website gehost wordt is versleuteld. Hierdoor is het voor potentiële hackers minder gemakkelijk om de verstuurde data te lezen. Vanaf juli 2018 krijgen alle websites zonder SSL certificaat waarbij informatie wordt verstuurd, standaard de melding ‘not secure’ te zien. Je bezoekers zullen zich dan waarschijnlijk wel twee keer bedenken voor ze een formulier invullen of een bestelling plaatsen 

 

Wat gebeurt er zonder SSL certificaat?
Niet veel, het is niet verplicht, het doet niets voor de beveiliging van je website en je website blijft ook gewoon functioneren. Maar waarom zou je het niet doen? Met een SSL certificaat geef je aan dat je serieus bent als het gaat over het beveiligen van de data van je bezoekers. Altijd beter toch? 

 

Wat kost een SSL certificaat?
Er zijn verschillende soorten certificaten te koop. Gemiddeld kost een basis certificaat met domein validatie 30 euro per jaar. Voor het duurste certificaat waarbij je ook je bedrijfsnaam in groen te zien krijgt betaal je ongeveer 125 euro per jaar.
contact gegevens

info@brigitvarenkamp.nl
+31-(0)6-48067106
van Weelstraat | Rotterdam

btw nr. NL 1222.19.673B01
kvk 24458283


Een vraag of wil je weten wat ik voor jou kan doen?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.


CONTACT