van ontwerp tot realisatie

voorbereiding en werkwijze

VOORBEREIDING

plan van aanpak

Dat je bij het opzetten van een bedrijf een ondernemers plan nodig hebt weet iedereen. Hetzelfde geldt ook voor je website. Een plan geeft je houvast en zorgt dat je je doelen niet uit het oog verliest. Bedenk van te voren wat voor soort website je wilt, welke informatie je erop wilt zetten en vooral: wie en wat wil je bereiken?

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je website ook is, het is geen garantie voor succes maar een hulpmiddel. Een marketing strategie is een essentieel onderdeel van je plan.

de basis

Wat heb je allemaal nodig.

 • Een domein naam
 • Hosting gegevens.
 • Contact gegevens en Emailadressen
 • Social Media Accounts gegevens
 • Google Account, o.m voor Analytics
 • Logo [of huisstijl] in een AI of EPS bestand.
 • Teksten en beeldmateriaal.
  Onderschat dit niet en begin op tijd!

plugins

Met een plugin kunnen nieuwe functies aan een website worden toegevoegd. Je kunt het een beetje vergelijken met apps voor je telefoon. Zo heb je plugins voor je SEO, bezoekers statistieken, broken link checkers, spam filters, een agenda of een boeking systeem en nog veel meer.

Dat klinkt goed maar dit betekent niet dat je elke plugin moet installeren die ook maar enigszins handig kan zijn. Een verouderde of verlaten plugin kan je site breken of de deur openzetten voor hackers.

Je website wordt opgeleverd met de volgende (goed onderhouden) plugins:

 • Yoast SEO: helpt je content te optimaliseren en je vindbaarheid te vergroten.
 • Google Analytics: geeft je een duidelijk beeld van o.a je bezoekers en pagina weergaves.
 • Wordfence Security: blokkeert hackers en bots en scant je site op virussen en andere problemen
 • BackWPup: automatische backups van je website, zowel van je database als je bestanden.

WERKWIJZE

Nieuwe Website

Voor een nieuwe website of webshop gebruik ik een online testversie zodat je altijd mee kunt kijken. Directe communicatie en dus geen verrassingen achteraf. Testen en gebruikers onderzoeken kunnen ook van te voren worden uitgevoerd.
Pas als je helemaal tevreden bent  gaan we overzetten naar de "live" versie. Ik laat ik je zien hoe alles werkt en mocht je iets vergeten zijn kun je het altijd terugvinden in de handleiding.

* Weet je het echt helemaal niet meer? Dan kun je altijd contact opnemen.

Re-Design

Techniek en veiligheid worden constant aangepast en webdesign trends veranderen snel. Dat wil niet zeggen dat je iedere drie jaar een nieuwe website nodig hebt. Kleine aanpassingen en optimalisaties kunnen wonderen doen voor je website. Door te inventariseren waar de knelpunten zitten op je huidige (WordPress) website en wat er wel goed gaat. Want dat moet je natuurlijk niet veranderen.

vraag nu een gratis analyse aan

* Vermeld uitsluitend de URL van je website, verstuur geen wachtwoord of inlognaam!

webshop

Voor je webshop gebruik ik WooCommerce, de open source e-commerce plugin voor WordPress. Handig want hiermee kun je alles binnen één systeem te beheren. Je hebt de mogelijkheid om nieuws of een blog toe te voegen (goed voor je SEO) en productpagina’s zijn een extensie van de ingebouwde pagina’s van WordPress waarmee je webshop er hetzelfde uitziet als je wordpress site.

wat is woocommerce

* Een WooCommerce webshop kan ongeveer zo'n 15.000 producten bevatten.


Zoek Machine optimalisatie

Veel of relevante bezoekers?

Zoekmachines zoals Google brengen een volgorde aan in de websites die ze tonen wanneer iemand een zoekwoord intypt. Hoe 'relevanter' een zoekmachine je website vindt, hoe hoger je komt in de zoekresultaten. Maar een hoge positie is niet de enige factor die van belang is, de zoekwoorden moeten ook kloppen met wat je wilt bereiken.

 Hoog in de zoekresultaten staan wanneer er wordt gezocht op 'eten zonder vlees' is voor een vegetarisch restaurant minder interessant dan 'vegetarisch eten Rotterdam'. Met SEO optimaliseer ik je website om met de juiste zoekwoorden zoveel mogelijk bovenaan in de zoekresultaten te komen.


Hosting

KIES VOOR BEREIKBARE EN VRIENDELIJKE HOSTING

Goede hosting van je website is belangrijk voor snelheid én veiligheid. Maar het vinden van een goed hostingbedrijf is niet eenvoudig. Waar moet je op letten:

 • Kies voor een host die gespecialiseerd is in WordPress.
 • Minimaal 1 GB ruimte [maar liever meer, bedenk dat niet alleen je website hier bewaard wordt maar ook je back up]
 • Onbeperkt dataverkeer
 • MySQL database [5.0 of hoger]
 •  SSL-certificaat.
 • Emailadressen
 • Automatische backups voor bestanden en databases
 • Support voor de laatste versies van PHP en MySQL
 • Goede en snelle klantenservice via telefoon, email, tickets of live chat. Er is niets zo vervelend als met een vraag of probleem zitten en nergens terecht kunnen.
 • Staar je niet blind op de prijs. Bij een goedkope provider bestaat de kans dat je met heel veel andere sites op één server komt te staan. Dit beïnvloed hoe snel je website wordt geladen
 • Vergelijk verschillende aanbieders. Bij hosting vergelijken vind je recensies en gebruikerservaringen.

*  Ik lever geen WordPress Hosting. Ieder zijn vak en WordPress Hosting is een vak apart.


SSL CERTIFICAAT

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL Certificaat geeft aan dat de verbinding tussen de computer van je  bezoeker en de server waar jouw website gehost wordt is versleuteld. Hierdoor is het voor potentiële hackers minder gemakkelijk om de verstuurde data te lezen. Vanaf juli 2018 krijgen alle websites zonder SSL certificaat waarbij informatie wordt verstuurd, standaard de melding ‘not secure’ te zien. Je bezoekers zullen zich dan waarschijnlijk wel twee keer bedenken voor ze een formulier invullen of een bestelling plaatsen.

Is een SSL-certificaat verplicht?

Met het ingaan van de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ben je verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Maar naast deze wettelijke verplichtingen is er nog een belangrijke reden: het vertrouwen van de consument. Met een SSL certificaat geef je aan dat je serieus bent als het gaat over het beveiligen van de data van je bezoekers.

Wat kost een SSL certificaat?

Er zijn verschillende soorten certificaten te koop. De prijs is afhankelijk van de validatie, hoe uitgebreider, hoe betrouwbaarder, hoe duurder. Een uitgebreide validatie voor webshops en andere commerciele websites kost je zo'n €7,50,- per maand

 

heb je een vraag
of wil je even kennismaken?


CONTACT