WooCommerce Webshop

BrigitPLUGIN, WORDPRESS

Een vintage design webshop, een kledingwinkel of een groothandel in dierenbenodigdheden. Abonnementen , boekingen of downloads. Met WooCommerce kun je verkopen wat je maar wil.
Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een gratis plugin waarmee je aan iedere WordPress website een webshop kunt koppelen. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd  kun je direct beginnen.

WooCommerce is een ideale oplossing voor starters, kleine tot middelgrote winkels en bureaus en freelancers met aanvullende diensten. De opstartkosten zijn laag, net als WordPress is WooCommerce Open Source dus geen dure licentiekosten. Het is gebruiksvriendelijk en het onderhoud kan je, als je een klein beetje handig bent, makkelijk zelf bijhouden. 

Wat kun je verkopen met WordPress + WooCommerce?
  • Fysieke producten (bijv. kanarie voer, tweedehands spullen)
  • Digitale producten (bijv. Software, downloads)
  • Diensten (bijv. schoonmakers, monteurs)
  • Boekingen (bijv. voorstellingen, vakantie huizen)
  • Abonnementen & onderhoudscontracten.
  • Producten van anderen (affiliates)

Eigenlijk dus alles waaraan een prijskaartje kan worden gehangen.

Wat kan er allemaal met Woocommerce?

Veel! Verzendkosten instellen. Diverse betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, creditcard of Paypal gebruiken. Kortingen, speciale aanbiedingen en personaliseerde aanbiedingen instellen. Verschillende BTW tarieven instellen. Facturen maken. Filters en variabelen als maten en kleuren toevoegen …

Wat zijn Woocommerce Plugins?

De standaard functionaliteiten van WooCommerce zijn al behoorlijk uitgebreid maar met plugins kun je nog meer functies toevoegen. Denk aan PDF facturen & pakbonnen, email marketing, groothandel prijzen, een verlanglijst of een live chat. Voor bijna alle wensen is er wel een plugin te vinden.

Ik wil wereldwijd verkopen kan dat ook?

Geen probleem. Binnen WooCommerce kan je gemakkelijk een meertalige webshop opzetten, verzendkosten, valuta en btw instellen.

Is er een maximum aantal producten wat ik kan verkopen in WooCommerce?

Met de juiste configuratie kan je een snelle, stabiele webshop hebben met meer dan tienduizenden producten.

Kan ik mijn webshop zelf onderhouden?

Ja natuurlijk. De WooCommerce backend is geïntegreerd in de backend van WordPress. Geen gedoe met aparte beheerders systemen maar lekker overzichtelijk. 

Kan ik mijn eigen huisstijl gebruiken?

Uiteraard! De onderstaande webshops zijn allemaal opgemaakt in combinatie met WooCommerce

Wat zijn de kosten van een Woocommerce webshop?

Goeie vraag maar lastig te beantwoorden.

Hoewel zowel WordPress als Woocommerce open source en dus gratis zijn heb je in iedere geval een domeinnaam en webhosting nodig.

Daarna is het afhankelijk van jouw wensen, tijd en kennis. Koop je een kant-en-klaar WooCommerce theme of wil je een eigen smoel?

Hoeveel tijd kun je zelf investeren en wat moet je uitbesteden? Kan jouw assortiment worden gedistribueerd via de standaard verkoopprocessen of heb je andere oplossingen nodig? Zoals veilingen of abonnementen? Wie houdt je voorraad bij? Heb je er product afbeeldingen en teksten?

Hoe regel je de organisatie en marketing van je webshop. Welke sociale kanalen ga je gebruiken en wie houdt dat bij? Hoeveel ondersteuning is nodig om vragen van klanten te beantwoorden? Wie is verantwoordelijk voor de online wetgeving en gegevensbescherming?

Maar omdat de opstartkosten laag zijn en in het kader van niet geschoten is altijd mis kun je natuurlijk ook beginnen met een paar producten en later uitbreiden 😉

Video