WordPress media library organiseren

Je WordPress media library organiseren

BrigitHOW TO, PLUGIN

Er zijn maar weinig websites met alleen maar tekst. We gebruiken afbeeldingen of andere bestanden voor bijvoorbeeld een portfolio of om teksten te ondersteunen. En al deze media bestanden worden opgeslagen in je WordPress mediabibliotheek. Tot zover niets aan de hand maar als je ooit een oud bestand terug moet zoeken omdat je het wilt vervangen of verwijderen kan dat je een hoop tijd kosten.

Een mediabibliotheek management plug-in maakt het overzichtelijker om je WordPress Media Library te organiseren. Je kunt met behulp van de plugin bestanden categoriseren of de verwijderen als je ze niet langer nodig hebt. Zo word het een stuk eenvoudiger om een bestand te kunnen vinden én je gooit minder snel per ongeluk een bestand weg (serieus! dat gebeurt vaker dan je denkt).

Filebird

Er zijn meerdere plugins die je hiermee kunnen helpen maar ik ben, tot nu toe, zelf het meest te spreken over Filebird. Met deze plugin kun je heel eenvoudig je mediabestanden ordenen en beheren. Gebruiksklaar, geen instellingen gewoon installeren en je kunt je afbeeldingen en andere mediabestanden gaan organiseren.

Filebird

Het werkt net zoals je de bestanden of mappen op de computer organiseert. Aan de linkerkant vind je de toolbar waarmee de mappen en bestanden kunt beheren. De gratis versie geeft je mogelijkheid om 10 mappen aan te maken de Pro versie onbeperkt. Beide ondersteunen onbeperkte bestanden.

Filebird

Andere fijne [gratis] Media Managment Plugins: