Follow the White Rabbit Art Blog

Wunderkammer

Brigit PORTFOLIO

Follow the White Rabbit

Follow the White Rabbit is een visuele doolhof. Een privé project waarbij ik geen rekening hoefde te houden met de ongeschreven regels van het web. Dat is natuurlijk eigenlijk niet hoe het hoort. Een website die voldoet aan deze ongeschreven regels wordt namelijk beter gewaardeerd door gebruikers. Dat betekent niet dat een website er altijd standaard uit hoeft te zien maar wel dat je slim moet omspringen met conventies. Een onderscheidend ontwerp combineren met een aangename gebruikers ervaring is niet altijd eenvoudig en het afwijken van vaste patronen is niet altijd wenselijk binnen een opdracht voor een klant. Maar ruimte om iets nieuws uit te proberen is ook nodig en Follow the White Rabbit is een van die uitprobeersels.

“Hey look, it’s every bootstrap website ever”

De ongeschreven regels van het web zorgen ervoor dat websites steeds meer op elkaar gaan lijken. En dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Een standaard navigatie, scrollen en duidelijke knoppen is herkenbaar voor je gebruikers en doel- en conversiegericht. Die herkenbaarheid zorgt voor een gevoel van controle, met minder kans op doodlopende paden.
De usability bijbel  ‘Don’t make me think’ van Steve Krug  gaat over de principes van online gebruikersvriendelijkheid. Een goed online ontwerp moet zelfverklarend zijn. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat de inhoud betekent en wat een bezoeker moet doen om zijn doel te bereiken. En ja daar voldoet een “conventionele’ website aan.

Over Follow the White Rabbit

Ooit was ik mede eigenaar van galerie Follow the White Rabbit in Delfshaven. Nu heb ik een online verzamelplek voor de prachtige, fantastische, geweldig en bizarre kunst & design die ik onderweg tegenkom.

To continually cure eyeball boredom, I keep tabs on the beautiful, fantastic, wonderful and bizarre art on the Internet. Follow the White Rabbit is a place for me to expose & share this compilation of remarkable works. 

*Follow the White Rabbit does not claim copyright for any of the photos used. All photos are only used for commenting reasons. If one of the photos used belongs to you and you would like it removed, please notify me and I will remove the image immediately.

Wunderkammer